SPREKERS


Mr. O.L. (Oswald) Nunes, dagvoorzitter. Oswald is sinds 1986 advocaat en is partner bij KBS Advocaten in Utrecht. Hij is oud-LSA bestuurslid, lid van de LSA Kwaliteitscommissie en o.a. redacteur van het tijdschrift Rechtspraak Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht (RAV). Hij heeft een jarenlange ervaring op het gebied van het gezondheidsrecht, met medische aansprakelijkheid als specialisme. Als advocaat loodst hij beroepsbeoefenaren en instellingen in de zorg door tuchtzaken, civiele kwesties en strafzaken. En op 1 oktober a.s. is Oswald onze eigen “VAR” en loodst hij ons door het Symposion-programma.

B. (Björn) Kuipers, topscheidsrechter en topondernemer. Björn Kuipers leerde voetballen bij Quick ’20 maar volgde al gauw in zijn vaders voetsporen door zich verder te ontwikkelen als scheidsrechter.  Het jaar 2013 is een speciaal jaar voor Björn. Zo mocht hij de halve finale van de Champions League tussen Barcelona en Bayer München fluiten en de finale van Europa League in Amsterdam tussen Chelsea FC en SL Benfica. Tijdens het WK in Brazilië was Björn de enige Nederlandse scheidsrechter en floot hij drie wedstrijden. Door de goede prestaties van het Nederlands Elftal, moest Björn Kuipers helaas na de achtste finales huiswaarts keren. Ook op het EK van 2016 was hij aanwezig en floot hij de kwartfinale. Als hoogtepunt van het jaar 2018 stond Björn in de zomer met Team Kuipers op het WK voetbal in Rusland, hij floot vier wedstrijden, waaronder de kwartfinale, en was in de finale de vierde official. Ook op het Europees Kampioenschap voetbal 2020, dat in 2021 gespeeld werd, was Björn een van de scheidsrechters. UEFA wees Björn Kuipers en zijn team aan voor de finale op 11 juli 2021 in het Wembley Stadion in London: Italië tegen Engeland. Naast zijn werkzaamheden voor de KNVB, UEFA en FIFA is hij eigenaar van een aantal Jumbo supermarkten. In 2016 werd zijn Jumbo supermarkt in Oldenzaal tot beste van Nederland gekozen. Onlangs heeft Björn voor zijn voorbeeldfuncties een lintje in ontvangst genomen

Prof.mr. M. (Marjan) Olfers, hoogleraar Sport en Spel, Universiteit van Amsterdam. Marjan Olfers combineert theoretische kennis met uitgebreide praktijkervaring. Naast haar werk als hoogleraar en als lid van onderzoekscommissies adviseert zij over vraagstukken op het gebied van verenigingsrecht, waaronder het herstructureren, begeleiden van organisatieveranderingen en fusies, governance, integriteit en sociale veiligheid en mededingings- en ordeningsvraagstukken.
Haar praktijk richt zich naast de sportsector op verenigingen en (voorheen) sterk door de overheid gereguleerde sectoren zoals de kansspelsector, zorgsector en woningbouwsector.
Zij was voorheen onder meer ‘hoofd mededinging’ en ‘projectleider aanbesteden’ bij het Ministerie van Economische Zaken. Zij was voorheen werkzaam in het bedrijfsleven. Zij is auteur van enkele toonaangevende publicaties waaronder haar proefschrift: Sport en Mededingingsrecht.

mr. C.A. (Dolf) Segaar is advocaat bij Segaar Law. Dolf Segaar is gespecialiseerd in sportrecht en staat sinds 1999 met regelmaat sporters, bonden en sportmarketingbureaus juridisch bij. Hij behield FC Twente in de eredivisie door te voorkomen dat haar licentie werd ingetrokken, stond SC Cambuur en De Graafschap bij in hun poging in kort geding promotie naar de eredivisie te bewerkstelligen en procedeerde recent voor Andre Onana in diens dopingzaak voor het Court of Arbitration for Sport. Dolf begon op 1 juli van dit jaar zijn eigen kantoor voor sportrecht.


D. (Daniël) Seesink is gedragsbioloog en boardroomcoach. Daniel Seesink (dé bedrijfsbioloog van Nederland) houdt zijn publiek graag een gedragsspiegel voor. Het oh zo herkenbare gedrag van mensapen is zijn onuitputtelijke inspiratiebron. Als spreker, trainer en adviseur leert hij managers en leidinggevenden hoe zij meer betrokkenheid en vertrouwen in hun bedrijf of organisatie kunnen realiseren.
“Hoe sportief zijn apen eigenlijk? En hoe gaan zij om met tegenslagen? Raakt er wel eens een aap gewond, hoe handelen zij de geleden schade dan af? Daarover kom ik met veel plezier vertellen op dit mini-Symposion.”